Modul in care sticla iti strica vinul (inainte de a-l cumpara)

Modul in care sticla iti strica vinul (inainte de a-l cumpara)


Dacă iți place vinul rose, vinul alb sau vinul spumant, atunci trebuie să citesti asta


(sursa foto)

De-a lungul timpului s-a constatat că vinul păstrat în sticle incolore căpătă un defect olfactiv, mai precis un miros urât asemănător celui de lână udă, de usturoi învechit sau de scurgere de duș murdară. Compusul chimic dimetil-disulfid (C2H6S2) sau ”defectul de lumină” apare atunci când vinul este expus la lumină (naturală sau artificială) chiar și numai pentru 60 de minute. Asta înseamnă că toate vinurile rose, albe sau spumante expuse pe rafturile strălucitoare ale magazinelor prezintă un risc ridicat de a avea acest defect olfactiv, urât mirositor.

Cel mai adesea ”defectul de lumină” a fost observat la vinurile spumante. Din acest motiv, organizatorii Campionatului Mondial de Champagne și Vinuri Spumante (Champagne and Sparkling Wine World Championship - CSWWC) au sfătuit producătorii să nu mai îmbutelieze în sticle incolore.

Iată câteva lucruri pe care le poți face ca să NU irosești banii pe un vin urât mirositor :

  • Evită sticlele expuse pe raft direct în bătaia luminii sau în dreptul ferestrelor, în lumina soarelui
  • Alege vinurile îmbuteliate în sticle verzi (mai bune decât cele incolore) sau maro (cele mai bune)
  • Când cumperi un spumant, alege-l pe acela împachetat în pungă aurie de protecție sau în cutie (dacă sticla în care a fost îmbuteliat este incoloră)
  • Cumpără ”la bax” sau, și mai bine, cumpără on-line. La #evino păstrăm vinurile în pivniță, în întuneric, liniște și temperatură și umiditate controlate


(sursa foto)

Să sperăm că vom vedea tot mai mulți producători că împacheteaza sticlele în folie protectoare sau, și mai bine, că aleg să îmbutelieze în sticle verzi sau maro.

Noroc și voie-bună !

*Articol preluat, tradus și adaptat de aici


Postat la 17-03-2017 20:29 Comentarii (0)


Comentarii

Adauga un comentariu
Nume :
Email :
Message :
evino.ro nu poate garanta si nu isi poate asuma raspunderea ca informatiile prezentate pe site sunt corecte, complete sau actualizate iar serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neintrerupte si fara erori.
Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.
Copyright © 2012-2021 Evino. Toate drepturile rezervate