Vinul din Speyer

Vinul din SpeyerChiar daca cele mai cunoscute vinuri  sunt produse in Franta, Italia si Spania, Germania este tara in care s-a descoperit cea mai veche sticla de vin din lume. 
Sticla a fost descoperita in orasul Speyer. Fondat de romani, este unul dintre cele mai vechi orase din Germania. 
 
Sticla de vin alb a iesit la iveala in anul 1867 in timpul unor sapaturi arheologice.  Atunci au fost descoperite mormintele unor romani, barbat si femeie. In sarcofagul femeii se aflau 6 vase, iar in cel al barbatului 10. Toate contineau lichide menite sa ii insoteasca pe cei morti in calatoria spre lumea de dincolo.  Un singur recipient a ramas intact si se presupune ca dateza din anul 350, Inainte de Hristos. Vinul a fost produs local si a pastrat peste sute de ani reziduurile unui lichid limpede 
 
Sticla are o culoare verde galbuie si manere de forma unor delfini, iar secretul conservarii peste veacuri este cat se poate de simplu. A fost turnata o cantitate mica de vin, iar peste ea un amestec de ierburi si ulei de masline. Acesta din urma nu au permis aerului sa altereze bautura, actionand ca un sigiliu.
 
Cea mai veche sticla de vin din lume este expusa la Muzeul de Istorie din Pfalz, de peste 100 de ani. Pentru ca trebuie manevrata cu grija, si-a pastrat acelasi loc in muzeu, inca din prima zi din care a devenit exponat. 
 

Postat la 10-12-2013 15:01 Comentarii (0)


Comentarii

Adauga un comentariu
Nume :
Email :
Message :
evino.ro nu poate garanta si nu isi poate asuma raspunderea ca informatiile prezentate pe site sunt corecte, complete sau actualizate iar serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neintrerupte si fara erori.
Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.
Copyright © 2012-2021 Evino. Toate drepturile rezervate