VINURILE BIODINAMICE

VINURILE BIODINAMICE


 

(sursa foto) 

Ce sunt, de fapt, vinurile biodinamice? Vinuri produse din struguri cultivați prin metode organice (bio) după un calendar strict ce se ghidează după fazele Lunii și influența lor asupra Pământului. O adevărata filosofie a agriculturii, ce-și are originea în lucrările publicate în 1924 de către filosoful și omul de știință austriac Rudolf Steiner (1861-1925).

De-a lungul vieții sale, Steiner a urmărit să lege lumea materială de cea spirituală printr-o metodă filosofică, ajungând în final să creeze ”știința spirituală” a antropozofiei – calea de cunoaștere a lumii și a omului care abordează și dimensiunile spirituale ale acestora.

Spre finalul vieții s-a orientat către agricultură, publicând în 1924 opt lucrări reunite sub titlul ”Principii spirituale pentru reînnoirea agriculturii” (orig.: Spiritual Foundations for the Renewal of Agriculture), ce au stat la baza agriculturii biodinamice.

Secretul metodei biodinamice constă în a privi ferma agricolă în totalitate ca fiind un sistem viu, perfect integrat în ritmul cosmic. În această abordare holistică, solul nu este doar un suport pentru plantele cultivate, ci un organism în sine, fiind tratat numai cu preparate speciale organice, după un program în perfect acord cu ritmul naturii, ghidat de fazele Lunii.

Personal, găsesc agricultura biodinamică foarte asemănătoare nunții cosmice din balada populară românească ”Miorița”, iar o sticlă de vin biodinamic nu poate fi decât un motiv în plus de a ne bucura de pură poezie:

[…] Să le spui curat 
Că m-am însurat 
Cu-o mândră crăiasă, 
A lumii mireasă; 
Că la nunta mea 
A căzut o stea; 
Soarele şi Luna 
Mi-au ţinut cununa.
Brazi şi paltinaşi 
I-am avut nuntaşi, 
Preoţi, munţii mari, 
Paseri, lăutari, 
Păserele mii
Şi stele făclii! […]

Alina Negoescu – Managing Partner www.evino.ro


Postat la 20-01-2016 09:01 Comentarii (0)


Comentarii

Adauga un comentariu
Nume :
Email :
Message :
evino.ro nu poate garanta si nu isi poate asuma raspunderea ca informatiile prezentate pe site sunt corecte, complete sau actualizate iar serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neintrerupte si fara erori.
Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.
Copyright © 2012-2021 Evino. Toate drepturile rezervate