Walls of wine

Walls of wineSursa: LLOYD'S BLOG

Pasionat de mirajul cladirilor abandonate, fotograful german Sven Fennema a  surprins in imaginea lui intitulata “Walls of wine”  exact starea de spirit a acestei bauturi. Crama abandonata din poza este la fel ca un vin, mai valoroasa dupa ani si ani.

Aflata la granita dintre Elvetia si Italia, in orasul Lugano, crama si-a pastrat aspectul initial, cu pereti rosii, parca facuti din vin. Cu un climat favorabil pentru cultivarea vitei de vie, cantonul Ticino, unde se afla si orasul Lugano, este recunoscut pentru vinurile Merlot.

In Ticino vita de vie s-a cultivat de secole, insa zona si-a primit meritele abia la sfarsitul secolului XIX, cand mare parte din podgoriile Europene au fost distruse de phylloxera (insecta care ataca radacina vitei de vie).

Revenind la crama, aceasta facea parte din Vila Branca, proprietate a lui Alfredo Branca si a familiei sale. Viticultori traditionali, acestia si-au tinut atat pasiunea cat si afacerea aproape. Crama si locuinta lor se aflau in aceeasi cladire. Cand Adela Branca a murit, in 1981, resedinta a fost abandonata. Aproape 30 de ani mai tarziu, a fost demolata pentru a face loc unui ansamblu de locuinte modern.


Ca sa nu incheiem intr-o nota nostalgica, te anuntam ca la Evino Black Friday dureaza trei zile. Pe 27, 28 si 29 noiembrie te asteptam cu reduceri la peste 50 de soiuri de vin!

 


Postat la 25-11-2013 19:07 Comentarii (0)


Comentarii

Adauga un comentariu
Nume :
Email :
Message :
evino.ro nu poate garanta si nu isi poate asuma raspunderea ca informatiile prezentate pe site sunt corecte, complete sau actualizate iar serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neintrerupte si fara erori.
Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.
Copyright © 2012-2021 Evino. Toate drepturile rezervate