
Clos des Colombes Printesa si Bobul de Mazare
Tip: | Sec |
Categorie: | Vin Alb |
Tara: | Romania |
Alcool: | 13% |
Cantitate: | 0.75 L |
Soi: | Viognier,Feteasca Alba |
Regiune: | Dobrogea |
An recolta: | 2014 |
Miros: | Piersici,Ananas confiat,Paine prajita,Ghimbir |
Asociere Culinara: | Scoici Saint Jaques,Tarta Tatin |
Gust: | Fin, de lemn |
Temperatura de servire: | 10-12°C |
Clos des Colombes Printesa si Bobul de Mazare
Cuvee-ul Prințesa și Bobul de Mazăre arată interesul de asamblare a două soiuri: unul autohton și unul internațional. În 2014, mariajul cu cantități aproape egale de fetească albă și viognier a permis crearea unui vin complex cu note de piersici galbene, ananas confiat, ghimbir și pâine prajită. Gustul de lemn foarte fin face din el un vin de calitate înaltă.
Noi vă sfătuim să-l asociați cu scoici Saint Jacques cu lapte de cocos și coriandru sau cu o tartă Tatin cu ananas și caramel cu ghimbir.
Domeniile Clos des Colombes sunt rezultatul unui vis nebunesc al lui Anne-Marie Rosenberg: transformarea unei foste ferme de la malul Mării Negre în domeniu viti-vinicol. Această franco-romancă, provenită dintr-o veche familie de viticultori din Champagne, a reușit astfel să creeze, cu ajutorul fidelei sale echipe și a fiului său, una dintre locațiile preferate a amatorilor de vinuri bune şi de gastronomie.
Cuvântul 'CLOS' reprezintă o tradiție ancestrală. În limba franceză cuvântul «clos» descrie o podgorie închisă, împrejmuită, în general, de un zid de pietre uscate. Este o expresie folosită în mod special în Burgundia, dar și în alte regiuni viticole. Cuvântul 'COLOMBES' reprezintă trecutul domeniului: o veche casă cu porumbei, acum renovată, și porumbei, câțiva la început, mai mulți astăzi.
În mijlocul unei grădini mari, în fața unei podgorii tinere, Le Clos des Colombes reflectă un anumit stil de viaţă franţuzesc. Situată aproape de pădurea Comorova, vis-à-vis de lacul Tatlageac, și la câțiva pași de Marea Neagră, Clos des Colombes are toate atuurile pentru a oferi un sejur fermecător într-o ambianță sănătoasă, plină de calm și rafinament.
Metoda de vinificare a vinurilor albe:
Data culesului este cu mare grijă aleasă, pentru ca recoltarea să se facă la maturitatea corespunzătoare și un nivel al gustului de o înaltă prospețime. Strugurii sunt culeși manual și sortați prima dată în vie și a doua oară la cramă, dacă este nevoie. Sunt apoi presați la presiune ridicată, cu o presă cu șurub și cap hidrauluic vertical, ceea ce permite o presare de calitate înaltă pentru strugurii albi, delicați. Fermentația alcoolică are loc în barrique-uri de stejar francez folosit pentru unul sau două vinuri (soiurile sunt vinificate separat), vinurile stând o lungă durată de timp pe drojdie de fermentare. Urmează fermentarea malolactică (dacă este nevoie), cupajarea (când este cazul) și maturarea în pivniță pentru câteva luni.
Caii de la Letea Editie Limitata Aligote
Soi: Aligote
Regiune: Sarica Niculitel
Crama Basilescu Eclipse Tamaioasa Romaneasca 2009
Soi: Tamaioasa Romaneasca
Regiune: Dealu Mare
-
VEZI PRODUS Suport din bambus pentru 8 sticle de vin
-
VEZI PRODUS Tata si Fiul Roze IG Dealurile Moldovei
-
VEZI PRODUS Rhein Extra Brut Imperial
-
VEZI PRODUS Decantor Riedel Syrah
-
VEZI PRODUS Clos des Colombes Viognier
-
VEZI PRODUS Corcova Reserve Syrah Dealul Racoveanu
-
VEZI PRODUS Sarica Essentia Cuvee 4 Sfinti
-
VEZI PRODUS Crama Dealu Mare Merlot 1984
-
VEZI PRODUS Crama Basilescu Golem Alb
-
VEZI PRODUS Racitor de vin termoelectric Dunavox DAT-12.33DC 12 sticle
Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.