
Clos des Colombes Renaissance Alb
Tip: | Sec |
Categorie: | Vin Alb |
Tara: | Romania |
Alcool: | 13% |
Cantitate: | 0.75 L |
Soi: | Muscat Ottonel |
Regiune: | Dobrogea |
An recolta: | 2014 |
Miros: | Extrem de aromat, cu gust exotic |
Asociere Culinara: | Fois gras |
Gust: | Amplu, proaspat, exotic |
Temperatura de servire: | 10-12°C |
Clos des Colombes Renaissance Alb
Produs mereu în cantități foarte limitate (200 de sticle an 2014), Renaissance este un vin extrem de aromat, amplu și proaspăt, cu gust exotic de piersică, portocală și kumquat. Alături de un fois gras este sublim.
Domeniile Clos des Colombes sunt rezultatul unui vis nebunesc al lui Anne-Marie Rosenberg: transformarea unei foste ferme de la malul Mării Negre în domeniu viti-vinicol. Această franco-romancă, provenită dintr-o veche familie de viticultori din Champagne, a reușit astfel să creeze, cu ajutorul fidelei sale echipe și a fiului său, una dintre locațiile preferate a amatorilor de vinuri bune şi de gastronomie.
Cuvântul 'CLOS' reprezintă o tradiție ancestrală. În limba franceză cuvântul «clos» descrie o podgorie închisă, împrejmuită, în general, de un zid de pietre uscate. Este o expresie folosită în mod special în Burgundia, dar și în alte regiuni viticole. Cuvântul 'COLOMBES' reprezintă trecutul domeniului: o veche casă cu porumbei, acum renovată, și porumbei, câțiva la început, mai mulți astăzi.
În mijlocul unei grădini mari, în fața unei podgorii tinere, Le Clos des Colombes reflectă un anumit stil de viaţă franţuzesc. Situată aproape de pădurea Comorova, vis-à-vis de lacul Tatlageac, și la câțiva pași de Marea Neagră, Clos des Colombes are toate atuurile pentru a oferi un sejur fermecător într-o ambianță sănătoasă, plină de calm și rafinament.
Metoda de vinificare a vinurilor albe:
Data culesului este cu mare grijă aleasă, pentru ca recoltarea să se facă la maturitatea corespunzătoare și un nivel al gustului de o înaltă prospețime. Strugurii sunt culeși manual și sortați prima dată în vie și a doua oară la cramă, dacă este nevoie. Sunt apoi presați la presiune ridicată, cu o presă cu șurub și cap hidrauluic vertical, ceea ce permite o presare de calitate înaltă pentru strugurii albi, delicați. Fermentația alcoolică are loc în barrique-uri de stejar francez folosit pentru unul sau două vinuri (soiurile sunt vinificate separat), vinurile stând o lungă durată de timp pe drojdie de fermentare. Urmează fermentarea malolactică (dacă este nevoie), cupajarea (când este cazul) și maturarea în pivniță pentru câteva luni.
Vinarte Sirena Dunarii Starmina Riesling Dulce DOC-CIB
Soi: Riesling
Regiune: Starmina
Prince Stirbey Sauvignon Blanc Vitis Vetus 2011
Soi: Sauvignon Blanc
Regiune: Dragasani
-
VEZI PRODUS Crama Basilescu Eclipse Feteasca Alba 2014
-
VEZI PRODUS Set 4 tavite pahare hand-made
-
VEZI PRODUS Tiefenbrunner Pinot Bianco 2013
-
VEZI PRODUS Nebbiolo d'Alba DOC
-
VEZI PRODUS Cutie carton Sorriso
-
VEZI PRODUS Corcova Feteasca Neagra
-
VEZI PRODUS Racitor de vin cu compresor Dunavox DX-20.62KF 20 sticle
-
VEZI PRODUS CORCOVA Chardonnay
-
VEZI PRODUS Domaine de Belle Mare DUO Rouge IGP Pays D'Oc
-
VEZI PRODUS Tata si Fiul Feteasca Regala DOC-CMD Cotesti
Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.