
Clos des Colombes Viognier
Tip: | Sec |
Categorie: | Vin Alb |
Tara: | Romania |
Alcool: | 13% |
Cantitate: | 0.75 L |
Soi: | Viognier |
Regiune: | Dobrogea |
An recolta: | 2015 |
Miros: | Briose |
Asociere Culinara: | Terrine, carne alba, peste in sos, salate |
Gust: | Plin, bogat, cu arome de piersici si caise |
Temperatura de servire: | 9-11°C |
Clos des Colombes Viognier
Clos des Colombes Viognier 2015 este un vin extrem de fin și foarte aromat, cu un miros de brioșă. În gură este bogat, cu arome de piersici și caise.
Sugestii de asociere culinară: terrine de fois gras, homar cu sos lejer cu șofran, pește alb (calcan sau biban) cu hribi, curry de pui sau de miel, brânzeturi. Iar la desert acompaniază perfect o panna cotta cu feve tonka și caise.
Domeniile Clos des Colombes sunt rezultatul unui vis nebunesc al lui Anne-Marie Rosenberg: transformarea unei foste ferme de la malul Mării Negre în domeniu viti-vinicol. Această franco-romancă, provenită dintr-o veche familie de viticultori din Champagne, a reușit astfel să creeze, cu ajutorul fidelei sale echipe și a fiului său, una dintre locațiile preferate a amatorilor de vinuri bune şi de gastronomie.
Cuvântul 'CLOS' reprezintă o tradiție ancestrală. În limba franceză cuvântul «clos» descrie o podgorie închisă, împrejmuită, în general, de un zid de pietre uscate. Este o expresie folosită în mod special în Burgundia, dar și în alte regiuni viticole. Cuvântul 'COLOMBES' reprezintă trecutul domeniului: o veche casă cu porumbei, acum renovată, și porumbei, câțiva la început, mai mulți astăzi.
În mijlocul unei grădini mari, în fața unei podgorii tinere, Le Clos des Colombes reflectă un anumit stil de viaţă franţuzesc. Situată aproape de pădurea Comorova, vis-à-vis de lacul Tatlageac, și la câțiva pași de Marea Neagră, Clos des Colombes are toate atuurile pentru a oferi un sejur fermecător într-o ambianță sănătoasă, plină de calm și rafinament.
Metoda de vinificare a vinurilor albe:
Data culesului este cu mare grijă aleasă, pentru ca recoltarea să se facă la maturitatea corespunzătoare și un nivel al gustului de o înaltă prospețime. Strugurii sunt culeși manual și sortați prima dată în vie și a doua oară la cramă, dacă este nevoie. Sunt apoi presați la presiune ridicată, cu o presă cu șurub și cap hidrauluic vertical, ceea ce permite o presare de calitate înaltă pentru strugurii albi, delicați. Fermentația alcoolică are loc în barrique-uri de stejar francez folosit pentru unul sau două vinuri (soiurile sunt vinificate separat), vinurile stând o lungă durată de timp pe drojdie de fermentare. Urmează fermentarea malolactică (dacă este nevoie), cupajarea (când este cazul) și maturarea în pivniță pentru câteva luni.