
Clos des Colombes Renaissance Rosu
Tip: | Sec |
Categorie: | Vin Rosu |
Tara: | Romania |
Alcool: | 13% |
Cantitate: | 0.75 L |
Soi: | Merlot,Syrah |
Regiune: | Dobrogea |
An recolta: | 2014 |
Miros: | Piper negru,Camfor |
Asociere Culinara: | Carne rosie,Ciocolata |
Gust: | Elegant, expresiv, usor afumat |
Temperatura de servire: | 18-19°C |
Clos des Colombes Renaissance Rosu
Clos des Colombes Renaissance 2014 este un vin elegant, expresiv și ușor afumat; un asamblaj de 90% Syrah și 10% Merlot, produs în ediție limitată. Un vin original, având un gust pronunțat de piper și camfor, perfect în combinație cu mâncăruri pe bază de carne roșie sau cu ciocolată. Un vin care continuă să evolueze în sticlă pentru plăcerea celui ce-l savurează.
Domeniile Clos des Colombes sunt rezultatul unui vis nebunesc al lui Anne-Marie Rosenberg: transformarea unei foste ferme de la malul Mării Negre în domeniu viti-vinicol. Această franco-romancă, provenită dintr-o veche familie de viticultori din Champagne, a reușit astfel să creeze, cu ajutorul fidelei sale echipe și a fiului său, una dintre locațiile preferate a amatorilor de vinuri bune şi de gastronomie.
Cuvântul 'CLOS' reprezintă o tradiție ancestrală. În limba franceză cuvântul «clos» descrie o podgorie închisă, împrejmuită, în general, de un zid de pietre uscate. Este o expresie folosită în mod special în Burgundia, dar și în alte regiuni viticole. Cuvântul 'COLOMBES' reprezintă trecutul domeniului: o veche casă cu porumbei, acum renovată, și porumbei, câțiva la început, mai mulți astăzi.
În mijlocul unei grădini mari, în fața unei podgorii tinere, Le Clos des Colombes reflectă un anumit stil de viaţă franţuzesc. Situată aproape de pădurea Comorova, vis-à-vis de lacul Tatlageac, și la câțiva pași de Marea Neagră, Clos des Colombes are toate atuurile pentru a oferi un sejur fermecător într-o ambianță sănătoasă, plină de calm și rafinament.
Metoda de vinificare a vinurilor roșii:
Strugurii sunt culeși la un grad de maturitate potrivită, dar mai ales cu un bun echilibru: fructe, aciditate și materie sau substanță. Aceștia sunt culeși manual și, dacă este nevoie, sortați prima dată la vie și înca o dată la cramă. Apoi sunt desciorchinați cu ajutorul unei mese din lemn cu grătar – o reproducere după un model folosit acum aproximativ 150 de ani în Bordeaux. Avantajul acestei metode este o manipulare blândă a strugurilor, care nu se sparg. Apoi boabele sunt stoarse încet în zdrobitor manual și puse să fermenteze în budane mari de stejar unde, în funcție de temperatura exterioară, fermentația începe rapid, fără ajutorul drojdiei uscate. Macerarea boștinei se face aproximativ 15 până la 20 de zile; remontarea și scunfundarea ”căciulii” se face zilnic, cu blândețe. Apoi se face tragerea vinului în barrique-uri (butoaie) de stejar franțuzesc pentru 2 sau 3 vinuri, boștina este presată de presa hidraulică, imediat începând fermentația malolactică urmată de o sulfitare lejeră. În timpul maturării vinului, timp de aproape 3 ani, numeroase pritociri permit obținerea unui vin limpede și curat. Înainte de îmbuteliere, o cleire lejeră și o filtrare ușoară.
Crama Oprisor Cupola Sanctis Sfantul Nicolae
Soi: Merlot,Cabernet Sauvignon
Regiune: Oltenia
Cramele Halewood Hyperion Feteasca Neagra
Soi: Feteasca Neagra
Regiune: Dealu Mare
-
VEZI PRODUS DIVIN Barza Alba SPERANTA X.O 9 ANI
-
VEZI PRODUS Aerator pentru vin WA 71
-
VEZI PRODUS M1 Crama Atelier Arezan Feteasca Neagra Rose
-
VEZI PRODUS Vinarte Terase Danubiene Tamaioasa Romaneasca DOC
-
VEZI PRODUS La Scolca Gavi 2014
-
VEZI PRODUS Clos des Colombes Viognier
-
VEZI PRODUS Caii de la Letea Editie Limitata Aligote
-
VEZI PRODUS Brunelli Luigi Valpolicella Ripaso
-
VEZI PRODUS Viile Metamorfosis Cantvs Primvs Feteasca Neagra
-
VEZI PRODUS DIVIN Barza Alba BELII AIST VSOP 5 ani
Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.