Clos des Colombes Syrah

Clos des Colombes Syrah

70
Lei
Cod:112318
Disponibilitate: In stoc furnizor

Caracteristici
Tip:Sec
Categorie:Vin Rosu
Tara:Romania
Alcool:12.5%
Cantitate:0.75 L
Soi:Syrah
Regiune:Dobrogea
An recolta:2013
Miros:Fructe rosii,Fructe negre
Asociere Culinara:Vita,Deserturi cu ciocolata,Rata
Gust:Gust discret de lemn, cu tanini supli, calduros
Temperatura de servire:16-18°C
Descriere
Clos des Colombes Syrah

Clos des Colombes Syrah 2013 este un vin gurmand, convivial și călduros, cu tanini supli, condimente dulci, fructe roșii și negre, cu note de piper și gust discret de lemn, caracteristic soiului. Oferă o plăcere deosebită asociat cu vită, rață sau gâscă bine făcută și un mariaj neașteptat cu deserturi cu ciocolată, ușor condimentate cu piper negru.

Domeniile Clos des Colombes sunt rezultatul unui vis nebunesc al lui Anne-Marie Rosenberg: transformarea unei foste ferme de la malul Mării Negre în domeniu viti-vinicol. Această franco-romancă, provenită dintr-o veche familie de viticultori din Champagne, a reușit astfel să creeze, cu ajutorul fidelei sale echipe și a fiului său, una dintre locațiile preferate a amatorilor de vinuri bune şi de gastronomie.


Cuvântul 'CLOS' reprezintă o tradiție ancestrală. În limba franceză cuvântul «clos» descrie o podgorie închisă, împrejmuită, în general, de un zid de pietre uscate. Este o expresie folosită în mod special în Burgundia, dar și în alte regiuni viticole. Cuvântul 'COLOMBES' reprezintă trecutul domeniului: o veche casă cu porumbei, acum renovată, și porumbei, câțiva la început, mai mulți astăzi.

În mijlocul unei grădini mari, în fața unei podgorii tinere, Le Clos des Colombes reflectă un anumit stil de viaţă franţuzesc. Situată aproape de pădurea Comorova, vis-à-vis de lacul Tatlageac, și la câțiva pași de Marea Neagră, Clos des Colombes are toate atuurile pentru a oferi un sejur fermecător într-o ambianță sănătoasă, plină de calm și rafinament.

Metoda de vinificare a vinurilor roșii:
Strugurii sunt culeși la un grad de maturitate potrivită, dar mai ales cu un bun echilibru: fructe, aciditate și materie sau substanță. Aceștia sunt culeși manual și, dacă este nevoie, sortați prima dată la vie și înca o dată la cramă. Apoi sunt desciorchinați cu ajutorul unei mese din lemn cu grătar – o reproducere după un model folosit acum aproximativ 150 de ani în Bordeaux. Avantajul acestei metode este o manipulare blândă a strugurilor, care nu se sparg. Apoi boabele sunt stoarse încet în zdrobitor manual și puse să fermenteze în budane mari de stejar unde, în funcție de temperatura exterioară, fermentația începe rapid, fără ajutorul drojdiei uscate. Macerarea boștinei se face aproximativ 15 până la 20 de zile; remontarea și scunfundarea ”căciulii” se face zilnic, cu blândețe. Apoi se face tragerea vinului în barrique-uri (butoaie) de stejar franțuzesc pentru 2 sau 3 vinuri, boștina este presată de presa hidraulică, imediat începând fermentația malolactică urmată de o sulfitare lejeră. În timpul maturării vinului, timp de aproape 3 ani, numeroase pritociri permit obținerea unui vin limpede și curat. Înainte de îmbuteliere, o cleire lejeră și o filtrare ușoară.


Parerea ta conteaza !
Nu exista comentarii referitoare acest produs. Fii tu primul care ai ceva de zis .

Alti clienti au mai vizionat si - Vin Rosu

Amaranta Montepulciano D'Abruzzo DOP

Tara: Italia
Soi: Montepulciano
Regiune: Abruzzo
In stoc furnizor
75 lei

Dolcetto d'Alba DOC

Tara: Italia
Soi: Dolcetto
Regiune: Piemonte
In stoc furnizor
65 lei

Vinarte Prince Matei Magnum Merlot 2000 1.5L

Tara: Romania
Soi: Merlot,Cabernet Sauvignon
Regiune: Dealu Mare
In stoc furnizor
299 lei

Corcova Reserve Syrah Dealul Racoveanu

Tara: Romania
Soi: Syrah
Regiune: Mehedinti
In stoc furnizor
69 lei
evino.ro nu poate garanta si nu isi poate asuma raspunderea ca informatiile prezentate pe site sunt corecte, complete sau actualizate iar serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neintrerupte si fara erori.
Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.
Copyright © 2012-2020 Evino. Toate drepturile rezervate