
Clos des Colombes Syrah
Tip: | Sec |
Categorie: | Vin Rosu |
Tara: | Romania |
Alcool: | 12.5% |
Cantitate: | 0.75 L |
Soi: | Syrah |
Regiune: | Dobrogea |
An recolta: | 2013 |
Miros: | Fructe rosii,Fructe negre |
Asociere Culinara: | Vita,Deserturi cu ciocolata,Rata |
Gust: | Gust discret de lemn, cu tanini supli, calduros |
Temperatura de servire: | 16-18°C |
Clos des Colombes Syrah
Clos des Colombes Syrah 2013 este un vin gurmand, convivial și călduros, cu tanini supli, condimente dulci, fructe roșii și negre, cu note de piper și gust discret de lemn, caracteristic soiului. Oferă o plăcere deosebită asociat cu vită, rață sau gâscă bine făcută și un mariaj neașteptat cu deserturi cu ciocolată, ușor condimentate cu piper negru.
Domeniile Clos des Colombes sunt rezultatul unui vis nebunesc al lui Anne-Marie Rosenberg: transformarea unei foste ferme de la malul Mării Negre în domeniu viti-vinicol. Această franco-romancă, provenită dintr-o veche familie de viticultori din Champagne, a reușit astfel să creeze, cu ajutorul fidelei sale echipe și a fiului său, una dintre locațiile preferate a amatorilor de vinuri bune şi de gastronomie.
Cuvântul 'CLOS' reprezintă o tradiție ancestrală. În limba franceză cuvântul «clos» descrie o podgorie închisă, împrejmuită, în general, de un zid de pietre uscate. Este o expresie folosită în mod special în Burgundia, dar și în alte regiuni viticole. Cuvântul 'COLOMBES' reprezintă trecutul domeniului: o veche casă cu porumbei, acum renovată, și porumbei, câțiva la început, mai mulți astăzi.
În mijlocul unei grădini mari, în fața unei podgorii tinere, Le Clos des Colombes reflectă un anumit stil de viaţă franţuzesc. Situată aproape de pădurea Comorova, vis-à-vis de lacul Tatlageac, și la câțiva pași de Marea Neagră, Clos des Colombes are toate atuurile pentru a oferi un sejur fermecător într-o ambianță sănătoasă, plină de calm și rafinament.
Metoda de vinificare a vinurilor roșii:
Strugurii sunt culeși la un grad de maturitate potrivită, dar mai ales cu un bun echilibru: fructe, aciditate și materie sau substanță. Aceștia sunt culeși manual și, dacă este nevoie, sortați prima dată la vie și înca o dată la cramă. Apoi sunt desciorchinați cu ajutorul unei mese din lemn cu grătar – o reproducere după un model folosit acum aproximativ 150 de ani în Bordeaux. Avantajul acestei metode este o manipulare blândă a strugurilor, care nu se sparg. Apoi boabele sunt stoarse încet în zdrobitor manual și puse să fermenteze în budane mari de stejar unde, în funcție de temperatura exterioară, fermentația începe rapid, fără ajutorul drojdiei uscate. Macerarea boștinei se face aproximativ 15 până la 20 de zile; remontarea și scunfundarea ”căciulii” se face zilnic, cu blândețe. Apoi se face tragerea vinului în barrique-uri (butoaie) de stejar franțuzesc pentru 2 sau 3 vinuri, boștina este presată de presa hidraulică, imediat începând fermentația malolactică urmată de o sulfitare lejeră. În timpul maturării vinului, timp de aproape 3 ani, numeroase pritociri permit obținerea unui vin limpede și curat. Înainte de îmbuteliere, o cleire lejeră și o filtrare ușoară.
Viile Metamorfosis Cantvs Primvs Cabernet Sauvignon
Soi: Cabernet Sauvignon
Regiune: Dealu Mare
Crama Oprisor Cupola Sanctis Sfanta Maria
Soi: Merlot,Cabernet Sauvignon
Regiune: Oltenia
-
VEZI PRODUS Jidvei Mysterium Rose Cabernet Sauvignon + Pinot Noir
-
VEZI PRODUS Decantor Riedel Ultra
-
VEZI PRODUS Harta viticola a Romaniei - POCKET
-
VEZI PRODUS Cricova Orasul Subteran Cabernet Sauvignon Rose
-
VEZI PRODUS Casas Del Bosque Syrah Gran Reserva
-
VEZI PRODUS Clos des Colombes Renaissance Alb
-
VEZI PRODUS Pahar Riedel Extreme Restaurant Pinot Noir/Nebbiolo
-
VEZI PRODUS Viile Metamorfosis Rose
-
VEZI PRODUS Condado de Haza Crianza
-
VEZI PRODUS Crama Basilescu Ingeri din micul Paris Feteasca Neagra-Rose 2014
Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.