Clos des Colombes Terra Rossa

Clos des Colombes Terra Rossa

60
Lei
Cod:112317
Disponibilitate: In stoc furnizor

Caracteristici
Tip:Sec
Categorie:Vin Rosu
Tara:Romania
Alcool:13%
Cantitate:0.75 L
Soi:Syrah,Pinot Noir,Feteasca Neagra,Cabernet Sauvignon,Merlot
Regiune:Dobrogea
An recolta:2010
Miros:Cirese negre,Paine prajita,Fructe rosii
Asociere Culinara:Gratar,Legume la gratar,Ciocolata neagra
Gust:Profund si rotund, condimentat, cu taninuri moi, putin lemn si vanilie
Temperatura de servire:16-18°C
Descriere
Clos des Colombes Terra Rossa

De culoare roșu-purpuriu strălucitor, dovadă că vinul are o maturitate deplină după 3 ani în barrique, cu nas bine deschis, chiar destul de puternic, în care se regăsesc arome de lemn, de ceară, de pâine prăjită, fructe roșii în plină maturitate și cireșe negre. Gustul este profund și rotund, cu note de condimente și, din nou, de cireșe negre, cu tanini bine pronunțați dar catifelați, puțin lemn și tentă de vanilie. Gata de a fi băut, ne oferă o plăcere imediată, putând fi totuși păstrat câțiva ani.

Acest vin, de abordare ușoară, poate fi băut cu plăcere la feluri de carne roșie, fie grătar, fie cu sosuri: coaste mari de carne de vită cu sos Bearnaise sau o ceafă de miel confiată cu roșii, chiar cu porc, de exemplu friptură cu prune uscate, vânat, merge extrem de bine și cu rață confiată, cu piept de rață servit cu cireșe, cu paste, cu toate mâncărurile pe bază de ciuperci, risotto cu hribi, și bineînțeles cu regina ciupercilor, trufa. Cât despre condimente, se potrivește foarte bine cu piperul lung, cu scorțișoara, cu cimbru, cu șofran, cu usturoi pe cruton de pâine. Dacă vreți să-l degustați cu brânzeturi, alegeți de preferință brânzeturi ușoare cum ar fi gouda, brie ori beaufort sau emmenthal. La desert, acompaniază perfect orice pe bază de fructe : pere coapte în vin roșu cu foarte puțină scorțișoară, fondant de ciocolată neagră servit cu înghețată cu condimente, tartă cu cireșe, un bavarois cu fistic și vișine, un tiramisu cu căpșune și zmeură, cu foarte puțin piper lung.

Domeniile Clos des Colombes sunt rezultatul unui vis nebunesc al lui Anne-Marie Rosenberg: transformarea unei foste ferme de la malul Mării Negre în domeniu viti-vinicol. Această franco-romancă, provenită dintr-o veche familie de viticultori din Champagne, a reușit astfel să creeze, cu ajutorul fidelei sale echipe și a fiului său, una dintre locațiile preferate a amatorilor de vinuri bune şi de gastronomie.

Cuvântul 'CLOS' reprezintă o tradiție ancestrală. În limba franceză cuvântul «clos» descrie o podgorie închisă, împrejmuită, în general, de un zid de pietre uscate. Este o expresie folosită în mod special în Burgundia, dar și în alte regiuni viticole. Cuvântul 'COLOMBES' reprezintă trecutul domeniului: o veche casă cu porumbei, acum renovată, și porumbei, câțiva la început, mai mulți astăzi.

În mijlocul unei grădini mari, în fața unei podgorii tinere, Le Clos des Colombes reflectă un anumit stil de viaţă franţuzesc. Situată aproape de pădurea Comorova, vis-à-vis de lacul Tatlageac, și la câțiva pași de Marea Neagră, Clos des Colombes are toate atuurile pentru a oferi un sejur fermecător într-o ambianță sănătoasă, plină de calm și rafinament.

Metoda de vinificare a vinurilor roșii:

Strugurii sunt culeși la un grad de maturitate potrivită, dar mai ales cu un bun echilibru: fructe, aciditate și materie sau substanță. Aceștia sunt culeși manual și, dacă este nevoie, sortați prima dată la vie și înca o dată la cramă. Apoi sunt desciorchinați cu ajutorul unei mese din lemn cu grătar – o reproducere după un model folosit acum aproximativ 150 de ani în Bordeaux. Avantajul acestei metode este o manipulare blândă a strugurilor, care nu se sparg. Apoi boabele sunt stoarse încet în zdrobitor manual și puse să fermenteze în budane mari de stejar unde, în funcție de temperatura exterioară, fermentația începe rapid, fără ajutorul drojdiei uscate. Macerarea boștinei se face aproximativ 15 până la 20 de zile; remontarea și scunfundarea ”căciulii” se face zilnic, cu blândețe. Apoi se face tragerea vinului în barrique-uri (butoaie) de stejar franțuzesc pentru 2 sau 3 vinuri, boștina este presată de presa hidraulică, imediat începând fermentația malolactică urmată de o sulfitare lejeră. În timpul maturării vinului, timp de aproape 3 ani, numeroase pritociri permit obținerea unui vin limpede și curat. Înainte de îmbuteliere, o cleire lejeră și o filtrare ușoară.


Parerea ta conteaza !
Nu exista comentarii referitoare acest produs. Fii tu primul care ai ceva de zis .

Alti clienti au mai vizionat si - Vin Rosu

Amfora Cabernet Sauvignon 2012

Tara: Romania
Soi: Cabernet Sauvignon
Regiune: IG Colinele Dobrogei
In stoc furnizor
23 lei

Cramele Halewood Hyperion Chairman's Reserve Cuvee Roumanie

Tara: Romania
Soi: Feteasca Neagra,Cabernet Sauvignon,Merlot
Regiune: Dealu Mare
In stoc furnizor
215 lei

Viile Metamorfosis Via Marchizului Negru de Dragasani

Tara: Romania
Soi: Negru de Dragasani
Regiune: Dealu Mare
In stoc furnizor
59 lei

Viile Metamorfosis Cabernet Sauvignon

Tara: Romania
Soi: Cabernet Sauvignon
Regiune: Dealu Mare
In stoc furnizor
39 lei
evino.ro nu poate garanta si nu isi poate asuma raspunderea ca informatiile prezentate pe site sunt corecte, complete sau actualizate iar serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neintrerupte si fara erori.
Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.
Copyright © 2012-2018 Evino. Toate drepturile rezervate