
Vinarte Prince Matei verticala 12 ani
Tip: | Sec |
Categorie: | Vin Rosu |
Tara: | Romania |
Cantitate: | 0.75 L |
Soi: | Cabernet Sauvignon,Merlot |
Regiune: | Dealu Mare |
An recolta: | 1998-2010 |
Temperatura de servire: | 18°C |
Premii si Medalii: | Productia 2001 - Medaille d'Or la Mondial du Merlot 2009, Lugano |
Vinarte Prince Matei verticala 12 ani
Sunt puțini producători români care se pot mândri în acest moment cu o linie de vinuri premium care să reprezinte o trecere în revistă a istoriei vinului bun din România ultimilor 12 ani. Cele 10 recolte de Merlot Prince Matei prezentate de Vinarte până acum, prin consistența și consecvența calitativă de care au dat dovadă, au contribuit atât la formarea gusturilor consumatorilor români, cât și la definirea conceptului de vinuri premium. De mai bine de 15 ani, Merlot Prince Matei se numără printre vinurile simbol din România și este unul dintre reperele de calitate pentru toți jucătorii ce activează pe această piață. Aproape toate recoltele apărute sub această etichetă, din 1998 până astăzi, s-au bucurat de recunoaștere atât din partea specialiștilor români, cât și din partea criticii internaționale de profil, vinurile primind numeroase medalii și distincții. Una dintre cele mai importante recunoașteri a valorii acestui vin a fost Medalia de Aur câștigată de Prince Matei 2001 la concursul Mondial du Merlot în 2009. (sursa: www.vinul.ro)
VINIFICARE: strugurii provin din parcele consacrate ce se bucură de condiţii naturale optime pentru obţinerea de maximă calitate. Numărul de ciorchini pe butuc este limitat în aşa fel încât să rezulte un echilibru perfect între acumularea de zahăr, concentraţia de arome şi substanţele colorante. Selecţia strugurilor se face foarte minuţios atât la recoltarea făcută manual cât şi pe banda de sortare înainte de zdrobire şi desciorchinare. Mustuiala este trimisă în cisterne de inox cu temperatură controlată unde are loc maceraţia şi fermentaţia alcoolică (timp de 25 zile). Vinul se trage în barrique-uri de 225 litri de provenienţă franceză, unde are loc fermentaţia malolactică şi maturarea pentru o perioadă de 12 luni. După această perioadă, vinul se îmbuteliază în sticle şi se păstrează în pivniţă minimum şase luni.
NOTE DE DEGUSTARE: Vizual: limpede, culoare roşu-rubiniu, strălucitor, reflexii purpurii-roşcate. Olfactiv: fructe de pădure (mure, coacăze, fragi), arome complexe de piper negru, ciocolată, cafea şi vanilie. Gustativ: sec, intens, corpolent, textură bine echilibrată de tanini dulci, astringenţă delicată, post-gust prelung.
RECOMANDĂRI DE SERVIRE: Se poate servi la preparate din carne roşie, vânat nobil cu sosuri complexe, meniuri tradiţionale româneşti pe bază de carne sau alături de brânzeturi maturate.
POTENŢIAL DE ÎNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlă (10-15 ani) în condiţii de pivniţă, astfel căpătând o textură catifelată şi un buchet complex.
Crama Oprisor Cabernet Sauvignon
Soi: Cabernet Sauvignon
Regiune: Oltenia
Domaine de Belle Mare Rouge Languedoc AOP
Soi: Grenache Noir,Syrah
Regiune: Languedoc
Amaranta Montepulciano D'Abruzzo DOP
Soi: Montepulciano
Regiune: Abruzzo
-
VEZI PRODUS Rotenberg Emeritus Merlot
-
VEZI PRODUS Decanter Ronda
-
VEZI PRODUS Tavita inox pentru o sticla de vin
-
VEZI PRODUS Crama Oprisor Cupola Sanctis Sfanta Maria
-
VEZI PRODUS Donatella Cinelli Colombini Rosso di Montalcino 2012
-
VEZI PRODUS Hermeziu Feteasca Neagra Roze
-
VEZI PRODUS Racitor vinuri incorporabil sub blat Dunavox DX-19.58BK/DP 19 sticle negru
-
VEZI PRODUS DIVIN UNGHENI X.O 7 ANI
-
VEZI PRODUS Crama Oprisor La Cetate Sauvignon Blanc
-
VEZI PRODUS Chateau Vartely Select Sauvignon Blanc
Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.